11/11/2014

Мрійливо про одинадцяте листопада


Я відчуваю, що багато чим зобов'язана собі. Дивне егоцентричне почуття ? Справа в тім, що більшість часу я ніби приховувала саму себе. Лише частково дозволяючи самовираження - у вподобаннях чи творчості. Крім того, не зрозуміло, що робить нас більш уразливими - відхід від першочергових пріоритетів, або ж, навпаки, невміння вчасно змінювати їх...?
Наприклад, зараз я чітко усвідомлюю, що не є людиною стереотипів, не прагну до стереотипних "благ та надбань" (сказала та, яка є прихильницею комфорту). Я мрію про будиночок на Фарерських островах, побільше книжок та можливість допомагати тваринам. Але все рівно не змінити того, що є якась амбітна складова моєї особистості, яка постійно тягнеться до професійного вдосконалення. Минуле є минуле. Але все рівно щовечора я не можу визначитись з тим, що університет, який закінчила: це "ляп" моєї біографії (оскільки, цей заклад навряд можна назвати професійним), або ж це досягнення, адже професійність не є справою інших (навіть викладачів), це справа особиста ? І щось надихає мене на бажання закінчити ще один університет, дійсно професійний, зробити ривок у кар'єрі, обов'язково підкріплений справжньою власною майстерністю. Але що ж далі ? Адже я все рівно хочу не більше ніж будиночок на Фарерських островах ?
Апельсинове варення і чергова впевненість у тому, що я собі зобов'язана. Просто самовираженням, втіленням якогось творчо-інтелектуально-енергійного пориву ?



Нещодавно наснилось, як я подорожую усім світом. Пишу якийсь сценарій. І тут раптом згадую: треба цю країну подивитись, а сценарій почекає...
Колись я по-справжньому вважала 11 листопада особливим днем. Таким він і є. 11 листопада - День припинення Першої світової війни, День Незалежності Польщі. Але більшість інших магічних характеристик - у наших серцях та мріях. Їх можна викликати будь-якої миті, але варто вирішити - чи варто ? Чи можливо одразу краще не приховувати себе від себе ж за лаштунками мрій про додаткову магію, її вже й так достатньо...?

У плеєрі сьогодні:

Milo Greene - 1957
Oh Land - Half Hero
Foster The People - Pumped Up Kicks
The Tellers - Hugo
Feeder - Felling A Moment
Snow Patrol - Same
Les Elephants Bizarres - Have No Fear

3 comments:

  1. на Фарерських островах холодно, як для постійного проживання, а з приводу іншого університету, не думаю, що там будешь щось кардинально інше, у будь-якого університета є свої переваги і недоліки, і в реальному житті, якщо після універу йти працювати не в універі, то більшість отриманих знань за роки навчання просто не знадобляться, тому не варто надавати великого значення закладу, який тебе вивчив. Вивчив і дякую на цьому. У всякому випадку, це моє ставлення до універу

    ReplyDelete
    Replies
    1. проблема у "більшості знань" - думаю, що мені дали замало, хоч і сама намагалась брати більше ніж це було передбачено програмою.)

      отож і я про це - там холодно.)))))))

      Delete
  2. Але все рівно щовечора я не можу визначитись з тим, що університет, який закінчила: це "ляп" моєї біографії (оскільки, цей заклад навряд можна назвати професійним), або ж це досягнення, адже професійність не є справою інших (навіть викладачів), це справа особиста ? І щось надихає мене на бажання закінчити ще один університет, дійсно професійний, зробити ривок у кар'єрі, обов'язково підкріплений справжньою власною майстерністю. shawls online , pashmina shawls online , silk shawls online , shawls online , black shawl , white shawl , shawl , silver shawl , gold shawl , navy shawl

    ReplyDelete